Novice

MOŠTVENO IN POSAMIČNO PLAVALNO DRŽAVNO PRVENSTVO 2018 ZA DEČKE IN DEKLICE

MOŠTVENO IN POSAMIČNO PLAVALNO DRŽAVNO PRVENSTVO 2018 ZA DEČKE IN DEKLICE

 

Kranj, 5. 2. 2018 - Konec preteklega tedna se je v Mariboru odvijalo ZIMSKO MOŠTVENO IN POSAMIČNO DP DEČKOV IN DEKLIC 2018. Triglavanske barve je v konkurenci 238 plavalcev in plavalk iz 27 slovenskih klubov zastopalo 15 dečkov in deklic.

 

V konkurenci deklic je med Triglavankami največji uspeh dosegla Neža Zupan, ki je uspela osvojiti dve zlati, tri srebrne in eno bronasto odličje v individualnih nastopih in še po eno zlato, srebrno in bronasto odličje v štafetnih nastopih.

 

Triglavani so v postavi Janhuba Jure, Zupan Neža, Pajntar Rožle in Wagger Ema uspeli osvojiti stopničke prav v vseh MIX štafetnih nastopih. Na najvišjo stopničko so se zavihteli takoj prvi dan tekmovanja v štafeti 4 x 50 mešano MIX. Naslov vice prvakov so dosegli v štafeti 4 x 100 mešano MIX in tretjo stopničko osvojili še v štafeti 4 x 50 prosto MIX.

 

 

Pri dečkih sta s svojimi odličnimi nastopi najbolj izstopala Jure Janhuba in Rožle Pajntar, ki sta skupaj osvojila kar pet odličij in sicer Jure dve srebrni, in dve bronasti ter Rožle eno bronasto.

 

Fantom je v štafetnih nastopih uspelo osvojiti še odličje v štafeti 4 x 100 prosto, ki so v postavi Janhuba Jure, Pajntar Rožle, Ivičič Aleš in Ključanin Benjamin osvojili bronasto odličje.

 

V moštvenem delu točkovanja se je Triglav po dramatičnih bojih na koncu uvrstil na odlično tretje mesto in le nekaj točk zaostal za PK Olimpijo in PK Ljubljano.

 

Skupaj so fantje in dekleta osvojili 15 odličij (3 zlate, 6 srebrnih in 6 bronastih).

 

Čestitamo!

 

Pripravil: Roni Pikec

 

 

arhiv novic
Na vrh