Novice

Tina bronasta na Evropskem mladinskem prvenstvu

Tina bronasta na Evropskem mladinskem prvenstvu

06.07.2017, Kranj - V Netanyi (Izraelu) je potekalo letošnje Mladinsko evropsko prvenstvo v plavanju, kjer je kot del mladinske reprezentance Slovenije nastopala tudi Tina Čelik. Že prvi dan tekmovanja, si je z novim mladinskim državnim rekordom v disciplini 50 metrov prsno priplavala bronasto medaljo.

 

“Res sem zadovoljna, saj nas je kar pet plavalk doseglo izid po 32 sekundami. Izid 31,5 sem nekako pričakovala, vesela pa sem tudi brona, saj sem dosegla svoj osebni rekord,” je po osvojeni kolajni povedala Čelikova.“Glede na trening je bil izid nekako načrtovan, čeprav finale seveda ni bil odplavan optimalno, a pomembno je, da je Tina še enkrat znala stopnjevati svoje dosežke iz predtekmovanja v polfinale in finale,” pa je dodal njen trener Luka Berdajs. To je že Tinina tretja medalja z mladinskih evropskih prvenstev.

 

Nekoliko pod pričakovanji je Tina nastopila v olimpijski disciplini 100 prsno. Glede na vrhunski nastop na 50 prsno so bili apetiti visoki, a Tina se nekako ni znašla in končala na končnem 10. mestu.
Po prvem vrhuncu sezone in kratkem počitku Tino čaka priprava na zadnji vrhunec sezone - Svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo od 23. do 28. avgusta v Indianapolisu, kjer bo Tina glede na rezultate z MEPa prav tako kotirala zelo visoko.


VIR: STA

 

arhiv novic
Na vrh