Novice

Tina Sloveniji priborila prvo kolajno v Buenos Airesu

Tina Sloveniji priborila prvo kolajno v Buenos Airesu

9.10.2018, Buenos Aires - Slovenski tabor na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu se veseli prvega odličja. Zanj je z bronom na 50 metrov prsno poskrbela plavalka kranjskega Triglava Tina Čelik.
 

Hitrejši od mlade Gorenjke, ki je osvojila prvo kolajno v Buenos Airesu, sicer pa 11. tovrstno za Slovenijo, sta bili le Litovka Agne Seleikate in Avstralka Chelsea Hodges.

 

Sedemnajstletna varovanka trenerja Luke Berdajsa, tudi že članska reprezentantka, je mladinsko kariero sklenila na najlepši možen način, saj je štirim kolajnam z mladinskih evropskih prvenstev v Argentini dodala še bron z mladinskih olimpijskih iger. Že v torek bo nadaljevala nastope na 100 metrov prsno.

 

"To je bil odličen zaključek mladinske sezone. Nisem si predstavljala, da lahko to dosežem. Sem sem prišla uživat in po nove izkušnje. Nisem si mislila, da je to sploh možno," je nasmejana razlagala plavalka in priznala, da ni vedela, če bo po polfinalu lahko še izboljšala izid. "Uspelo mi je in bilo je dovolj za kolajno."

 

V mladinski konkurenci je Čelikova vseskozi znala stopnjevati svoje dosežke iz kvalifikacij v polfinale in nato še v finalu ter na ta način osvajala kolajne. To ji je uspelo tudi v Argentini.

 

"Ne vem, kaj naj rečem. Sem več kot zadovoljna."

 

"To dela adrenalin. Vem da je nastop pomemben in če nekaj res hočem, se še bolj potrudim," je recept za uspeh razložila plavalka in dodala, da ji je trener po telefonu dal napotke za boj na kolajno. "Vedela sem, da je realen finale, trener pa mi je rekel, da nisem daleč in naj napadem kolajno. Kot vedno sem ga ubogala," je v smehu še povedala nosilka prve slovenske kolajne v Južni Ameriki.

 

Avtor: STA

arhiv novic
Na vrh