Novice

 TINA BRONASTA NA MLADINSKEM EVROPSKEM PRVENSTVU

TINA BRONASTA NA MLADINSKEM EVROPSKEM PRVENSTVU

12.07.2018, KranjV Helsinkih je od 4. do 8. julija potekalo Evropsko mladinsko prvenstvo, na katererem je sodelovalo rekordno 49 držav. V slovenski reprezentanci se je ponovno veliko pričakovalo od naše Tine Čelik, ki je ponovno dokazala, da spada v evropski vrh plavalk prsnega sloga. 

 
Že prvi dan tekmovanja je Tina nastopila v disciplini, v kateri se je prav vsako leto uvrstila na zmagovalni oder. In tudi letos, je triglavanka z zelo konstantnimi nastopi osvojila 3. mesto in izenačila svoj mladinski državni rekord.

Tretji dan tekmovanja je Tina nastopila v štafeti 4x100 mešano (13. mesto) in s svojim nastopom dvignila apetite tudi za 100 metrsko razdaljo. Žal je v preveliki želji in s prehitrim začetkom v polfinalu ušel finalni nastop, vseeno pa zadostoval za odlično 12. mesto.

Tina se tako vrača že s četrto medaljo z evropskim mladinskih prvenstev, in je prva slovenka, ki ji je uspelo osvojiti medaljo na treh zaporednih prvenstvih!

Čestitamo!

S svojimi uspehi pa si je naša plavalka priplavala tudi nastop na članskem evropskem prvenstvu v Glasgowu, avgusta 2018, ter olimpijskih igrah mladih, oktobra v Argentini.

 

 

Pripravil: Luka Berdajs

 

arhiv novic
Na vrh