Novice

Triglavani z novim štafetnim absolutnim rekordom pokazali dominanco v slovenskem plavalnem prostoru

Triglavani z novim štafetnim absolutnim rekordom pokazali dominanco v slovenskem plavalnem prostoru

Kranj, (4. 8. - 7. 8. 2022) - V začetku avgusta se je v Kranju odvijalo Letno združeno državno prvenstvo za kategorije kadetov, mladincev in članov. Triglavanske barve je v konkurenci 352 plavalcev in plavalk iz 22 slovenskih klubov zastopalo 27 Triglavanov in Triglavank.

 

Plavalcem kranjskega Triglava je uspelo preseči stari mejnik v absolutni štafeti v disciplini 4x200m Prosto. Fantje so v postavi Sašo Boškan, Miha Vintar, Nik Gladek in Miha Rijavec uspeli nov mejnik državnega rekorda postaviti na čas 7:36,73.

 

V članski kategoriji je s tremi zlatimi odličji in enim srebrnim prevladoval Johan Bernard Reiner Schwietert. Takoj za njim je v ženski članski konkurenci prevladovala Tina Čelik z dvema zlatima in po enim srebrnim ter bronastim odličjem. Poleg njiju se je Sašo Boškan zavihtel na najvišjo stopničko še dvakrat. Naslov državnega prvaka v članski kategoriji pa so osvojili še Nik Gladek, Peter John Stevens, Sara Ključanin, Zala Pogačar in Rožle Pajntar, ki se mu je kot mladincu v disciplini 100m hrbtno uspelo zavihteti na najvišjo stopničko v absolutni kategoriji.

 

V mladinski kategoriji je bil nedvomno najuspešnejši že omenjeni Rožle Pajntar, ki je poleg absolutnega naslova osvojil še dve zlati in dve srebrni odličji. Pri mladinkah pa si je titulo najuspešnejše triglavanke s trdim delom priborila Zoja Šiler Klemenčič, ki je na zmagovalni stopnički stala enkrat v svoji kategoriji in si s tem rezultatom priborila še tretje mesto v absolutni kategoriji. Poleg najvišjega dosežka se ji je še trikrat uspelo zavihteti tik pod vice prvakinjo na tretje mesto.

 

V kadetski kategoriji je bil najuspešnejši Tymofii Surovikin z dvema naslovoma državnega prvaka v prsni tehniki in Blaža Pajntar z osvojenim bronastim odličjem.

 

V štafetnih nastopih so triglavani kar 5-krat osvojili naslov državnih prvakov in enkrat bronasto odličje v absolutni kategoriji. Od tega so se fantje trikrat zavihteli na najvišjo stopničko, dekleta enkrat in enkrat v mix štafeti.

 

Skupno je Triglav na tem prvenstvu osvojil 48 odličij, od tega 22 zlatih, 9 srebrnih in 17 bronastih. Z doseženo bilanco odličij in rekordno znamko v štafeti si lahko priznamo, da se uvrščamo v sam vrh slovenskih plavalnih klubov. Uspehi so odraz prizadevanja in pridnega dela plavalcev in plavalk ter njihovih trenerjev ob podpori staršev in vodstva kluba.

 

Čestitamo!

 

Pripravil: Roni Pikec

arhiv novic
Na vrh