Novice

Zala, Črt in Miha grejo v Baku (OFEM 2019)

Zala, Črt in Miha grejo v Baku (OFEM 2019)

Kranj, 27. 5. 2019 - Mednarodni miting Banja Luka OPEN 2019, ki je potekal od 25. do 26. maja, je bil hkrati tudi zaključni rok za kadetski OFEM in mladinski MEP. Zato smo triglavani odšli na tekmovanje z najmočnejšo postavo in visokimi cilji.

 

Upravičeno, saj bo v desetčlanski kadetski ekipi na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Bakuju, največ prav naših plavalcev. Zala Pogačar, Črt Perme Modrijančič in Miha Vintar so si namreč priplavali vozovnico za najmočnejše kadetsko tekmovanje, ki bo konec julija v Azerbajdžanu. Črt pa je ob odličnem nastopu na 400 m mešano izpolnil tudi kriterij za kadetsko reprezentanco.

 

V mladinski kategoriji nam je tokrat manjkalo nekaj športne sreče in ob nivoju pripravljenosti, so bile norme nekoliko pretežke. Nace Vovk se je z osebnim rekordom močno približal normi na 50 m hrbtno, a ima tako kot Sašo Boškan pred seboj še eno mladinsko sezono.

 

Kot vedno pa so naši plavalci ponovno pogosto obiskovali oder za zmagovalce. Tako so v absolutni kategoriji drugo mesto osvojili: Tina na 50 m prsno, Črt na 400 m mešano in Sašo na 200 m hrbtno. Bronasto medaljo pa so osvojili: Tina na 100 m prsno, Nace na 50 m hrbtno, Petja na 200 m mešano, ter Ana v vseh treh razdaljah hrbtnega sloga z vsemi tremi osebnimi rekordi ter spodbudnim napredkom v zadnjem obdobju.

 

Črta in Miha že v prihodnjih dneh čakajo priprave za OFEM v Radovljici, preostale pa priprava na MM Kranj - absolutno državno prvenstvo Slovenije (14. - 16. 6. 2019). Seveda pa se še pred tem vsi veselimo tradicionalnega klubskega piknika, ki bo v petek 7. junija

 

Pripravil: Luka Berdajs

 

 

 

 

arhiv novic
Na vrh