Novice

Zimsko DP v znamenju rekordne znamke Triglavank na 4x100 m mešano

Zimsko DP v znamenju rekordne znamke Triglavank na 4x100 m mešano

Ljubljana, 27. 1. 2019 - Konec preteklega tedna se je v Ljubljani odvijalo Zimsko združeno državno prvenstvo za kategorije kadetov, mladincev in članov. Triglavanske barve je v konkurenci 377 plavalcev in plavalk iz 28 slovenskih klubov zastopalo 33 Triglavanov in Triglavank.


V kadetski kategoriji je bil med fanti najuspešnejši Črt Perme Modrijančič, ki je v posamičnih disciplinah osvojil kar 5 zlatih in 3 srebrna odličja. Mihu Vintarju se je uspelo zavihteti na najvišjo stopničko 2-krat in osvojiti še dve srebrni odličji. Poleg Črta in Miha se je uspelo zavihteti na zmagovalni oder še Jaku Čeliku s srebrnim odličjem, Rožletu Pajntarju z bronastim odličjem ter Niku Gladku z dvema bronastima odličjema.

Pri dekletih je bila v kadetski kategoriji z naskokom najuspešnejša Zala Pogačar, ki je v posamičnih disciplinah osvojila, kar 7 odličij in sicer od tega 3 srebrna in 4 bronasta. V štafetnih preizkušnjah so se fantje in dekleta zavihteli do naslova državnega prvaka kar 4 krat.
Naslov vice državnih prvakov so osvojili 2 krat, poleg tega pa osvojili še eno bronasto odličje. V štafetnih nastopih so tako osvojili odličja: Vintar Miha (4 x zlata, 2 x srebrna, 1 x bronasta), Črt Perme Modrijančič (4 x zlata in 2 x srebrna), Rožle Pajntar (3 x zlata, 1 x srebrna in 1 x bronasta), Gregor Grilc (2 x zlata in 1 x srebrna), Nik Gladek (2 x zlata) ter Jaka Čelik (1 x zlata). Zali Pogačar in Sari Ključanin pa je uspelo v MIX štafetah osvojiti še po eno srebrno in eno bronasto odličje.
Skupno so tako Triglavani in Triglavanke v kadetski kategoriji dosegli enega največjih uspehov na dosedanjih državnih prvenstvih s skupno osvojenimi 30 odličji od tega kar 11 zlatih, 11 srebrnih in 8 bronastih.

 

V mladinski kategoriji je največji uspeh dosegla Petja Hribar, ki se je na podium zavihtela kar 7-krat od tega je naslov državne prvakinje dosegla 5-krat in vice prvakinje 2-krat. Od Triglavank je uspelo stopiti na najvišjo stopničko še Maji Lotrič in Triglavanu Nacetu Vovku. Naslov vice državnega prvaka je Nacetu uspelo osvojiti še 2-krat ter Maji Lotrič in Sašu Boškanu po 1-krat. Tretje mesto in s tem bronasto odličje so osvojili še Nace Vovk 2-krat ter Boškan Sašo in Tibor Balek Colnar po 1-krat. Nace Vovk je tako s petimi osvojenimi odličji postal najuspešnejši Triglavan v mladinski kategoriji na tem prvenstvu. V štafetnih preizkušnjah so se Triglavani zavihteli na najvišjo stopničko v disciplini 4x100 m prosto v postavi Tibor Balek Colnar, Nace Vovk, Sašo Boškan in Ivičič Aleš ter Triglavanke v disciplini 4x50 m prosto v postavi Petja Hribar, Maja Lotrič, Eva Špik in Mirna Broder. Dekletom je poleg najvišje stopničke v enaki postavi uspelo osvojiti še 1-krat drugo mesto in 3-krat tretje mesto v štafetah. V MIX štafetah pa se je fantom in dekletom v postavi Nace Vovk, Petja Hribar, Tibor Balek Colnar in Maja Lotrič uspelo zavihteti še na drugo in tretje mesto.
Skupno so tako Triglavani in Triglavanke v mladinski kategoriji dosegli izjemen uspeh za Triglav s skupaj osvojenimi kar 25 odličji od tega kar 9 zlatih, 8 srebrnih in 8 bronastih.

 

V absolutni kategoriji se je od fantov najvišje uspelo zavihteti Luki Cizlu, ki je v disciplini 100 m hrbtno osvojil srebrno odličje. Zupanec Aleš je v svoji paradni disciplini 200 m mešano uspel osvojiti bronasto odličje. Izjemen uspeh pa je dosegel Nace Vovk, ki je kljub temu, da je še mladinec, dosegel dve bronasti odličji v disciplinah 50 m in 100 m hrbtno.
Pri dekletih je v absolutni kategoriji najvidnejše uvrstitve dosegla Tina Čelik, ki je v disciplinah 50 m, 100 m prsno in 100 m delfin dosegla naslov vice prvakinje ter v disciplini 200 m prsno osvojila bronasto odličje. Izjemen uspeh pa je uspel še dvema mladinkama, saj sta se v absolutni kategoriji zavihteli na podelitveni oder kar 4-krat in sicer Petja Hribar v disciplinah 100 m, 200 m in 400 m mešano ter Maja Lotrič v disciplini 200 m delfin.


Največji uspeh prvenstva pa je uspel dekletom, ki so sicer plavale v postavi dveh mladink in dveh članic, z ABSOLUTNIM DRŽAVNIM REKORDOM v disciplini 4 x 100 m mešano. Dekleta so v postavi Ana Škulj, Tina Čelik, Maja Lotrič in Petja Hribar potem, ko so za las zgrešile rekord na pol krajši razdalji, novo znamko (mejnik) postavile na 4:11.03 in s tem osvojile laskavi naslov novih državnih prvakinj in rekorderk.

 

Skupno je Triglav osvojil 69 odličij od tega 22 zlatih, 23 srebrnih in 24 bronastih, kar nas uvršča v sam vrh plavalnih klubov. Uspehi so odraz prizadevanja in pridnega dela plavalk in plavalcev ter njihovih trenerjev ob podpori staršev in vodstva kluba.

 

Pripravil: Roni Pikec

arhiv novic
Na vrh