Novice

TINA in PETER uspešna na evropskem prvenstvu na Danskem

TINA in PETER uspešna na evropskem prvenstvu na Danskem

21.12.2017, Kranj - Evropsko prvenstvo v plavanju je potekalo od 13. do 17. decembra v Kopenhagnu na Danskem. V 11 članski reprezentanci sta bila tudi naša plavalca Tina Čelik in Peter John Stevens, ter njun trener Luka Berdajs.

 

Za Tino je bilo to krstno evropsko člansko prvenstvo, Peter pa je bil glavni adut reprezentance in eden od kandidatov za osvojitev odličja. Že prvi dan tekmovanja, sta oba nastopila v disciplini 50 prsno, eni od naših udarnih disciplin. Tina je na svojem krstnem nastopu popravila svoj osebni rekord in nakazala dobro pripravljenost pred udarno 100 metrsko disciplino. Peter je v svojem prvem nastopu odplaval celo rekord evropskih prvenstev in se zanesljivo uvrstil v polfinale in nato v finale. A izkazalo se je, da je bil prav finalni nastop najhitrejši finale v tej disciplini v vsej zgodovini, celo hitrejši od lanskoletnega na svetovnem prvenstvu, Peter pa je z dobrim nastopom osvojil zelo dobro 6. mesto. 
 
V nadaljevanju prvenstva sta naša plavalca 3. dan, ponovno plavala v isti disciplini - 100 prsno. Tina je v svoji najmočnejši disciplini krepko popravila osebni rekord in s tem tudi mladinski državni rekord. Peter se je z dobrim nastopom, kot 15 uvrstil v popoldanski polfinale, kjer pa je svoj dosežek še popravil in osvojil končo 14. mesto. 
 
Zadnji dan je Tina nastopila še v disciplini 200 prsno in z drugim časom kariere uspešno zaključila svoj krstni nastop v članski konkurenci. 
 
 
Tako Tini kot Petru čestitamo za njune nastop na Danskem, vsi pa se že veselimo nadaljnih predstav letni sezoni, kjer ju čakajo Sredozemske igre, Mladinsko evropsko prvenstvo in Evropsko prvenstvo.

 

Pripravil: Luka Berdajs

 

arhiv novic
Na vrh