O klubu

Plavalni klub Triglav Kranj ima dolgo in spoštovanja vredno tradicijo, saj je pred kratkim slavil 60 let uspešnega delovanja, od skromnih začetkov in treningih le v poletnih mesecih, prek velikega kakovostnega skoka od leta 1963 s prvim pokritim bazenom v Sloveniji, do današnjih uspehov.


 
 
 

 

Klub je v vsej svoji zgodovini pomembno oblikoval slovensko in jugoslovansko plavanje, pa tudi celotni šport. Od prvih olimpijcev in finalistov evropskih prvenstev bratov Brinovec in Janeza Kocmurja v šestdesetih letih, udeleženk evropskih prvenstev Lidije Švarc, Rebeke Porente in Judite Mandeljc v začetku sedemdesetih, olimpijcev in dobitnikov medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih bratov Petrič v letih med leti 1975 in 1988.

 

Zadnjih 20 let pa uspehe kluba zaznamujejo olimpijci, udeleženci, nekateri tudi finalisti in dobitniki medalj, svetovnih ter evropskih prvenstev - Anja Čarman Cekič, Marko Milenkovič, Emil Tahirovič, Aleš Aberšek, Nika Karlina in Jan Karel Petrič, Urša Bežan, Neža Marčun in drugi. Danes mednarodno najbolj izstopata Peter John Stevens in Tina Čelik.

 

V našem klubu redno trenira preko 200 marljivih plavalcev in plavalk vseh starosti, ki so razdeljeni v desetih skupinah, katere vodi skrbna in odgovorna ekipa trenerjev. Lahko se pohvalimo, da imamo najbolj strokoven in izobražen trenerski kader v Sloveniji, o čemer nenazadnje pričajo tudi odlični rezultati naših plavalcev in plavalk.

 

Smo priznan in izkušen organizator različnih plavalnih tekmovanj, s čimer skrbimo za prepoznavnost plavalnega športa v Sloveniji. Vsako leto priredimo tradicionalna mednarodna tekmovanja z močno udeležbo - Špelin in Vesnin memorial (600 nastopajočih) v spomin na naši perspektivni a žal prezgodaj preminuli plavalki Špelo Rebolj in Vesno Praprotnik, Mednarodni miting Dr. Fig (400 nastopajočih) za najmlajše in bodoče upe plavanja, ki je posvečeno našemu pesniku Prešernu in kulturnemu prazniku, ter Mednarodno prvenstvo Kranja (500 nastopajočih) kot naše najpomembnejše tekmovanje. 

Smo klub marljivih, delavnih ter odličnih plavalcev, klub strokovno izobraženih trenerjev in vaditeljev, klub razumevajočih in dobrosrčnih staršev, klub z veliko dobre energije, zdravimi vrednotami in visokimi cilji. Mi smo »Triglavani«. 

Vabimo vas, da se nam pridružite!

Na vrh