Tekmovalno plavanje

Kranjski plavalni klub sodi med najštevilčnejše plavalne kolektive v Sloveniji. V njem deluje preko 200 plavalk in plavalcev, ki so razdeljeni v 11 različnih skupin. Treniranje uspešnih kranjskih plavalcev izvaja 11 športnih strokovnjakov, ki sodijo med najboljše v Sloveniji.

 

Tekmovalno plavanje   Tekmovalno plavanje   Tekmovalno plavanje

 

 

TEKMOVALNE KATEGORIJE


Plavalke in plavalci so v skladu s propozicijami krovne organizacije (Plavalne zveze Slovenije - PZS) v sezoni 2019/20 razvrščeni v naslednje starostne kategorije:

 

Starostne kategorije Ženske Moški
Absolutno vse starosti vse starosti
Članice in člani 02 in starejše 01 in starejši
Mladinke in mladinci 03 / 04 02 / 03
Kadetinje in kadeti 05 / 06 04 / 05
Deklice in dečki 07 / 08 06 / 07
Mlajše deklice in mlajši dečki 09 in mlajše 08 in mlajši

 

 

VODNI TRENINGI


Treningi klubskih skupin potekajo v olimpijskem plavalnem bazenu (50 x 25 metrov) v Kranju. Čas vadbe je odvisen glede na skupino. Starejše skupine imajo treninge med tednom vsak dan proti večeru in večkrat tudi zgodaj zjutraj pred šolo. Za vikend so na sporedu običajno tekmovanja, če le teh ni, pa je trening tudi ob sobotah zjutraj. Mlajše skupine imajo treninge med tednom vsak dan popoldan, ter ob sobotah zjutraj, v primeru da ni tekmovanja.

 

 

SUHI TRENINGI


Starejše skupine trenirajo tudi izven bazena, saj poleg vadbe v vodi opravljajo tudi takoimenovano suho vadbo. Pri slednji se poslužujejo predvsem fitnes naprav, s katerimi pridobivajo fizično moč ter raznih drugih vaj in pripomočkov, s katerimi poskrbijo za koordinacijo in gibljivost telesa. Mlajše skupine za dobro pripravljenost skrbijo z organizirano telovadbo.

 

 

TEKMOVANJA


Plavalci in plavalke klubskih skupin in vseh starostnih kategorijah se redno udeležujejo vseh pomembnejših plavalnih tekmovanjih tako doma kot v tujini, nastopajo na odmevnih mednarodnih mitingih ter državnih prvenstvih. Tisti najboljši pa nastopijo tudi na največjih tekmovanjih, kot so evropska in svetovna prvenstva ter tudi olimpijske igre.

 

Vabimo vas, da se pridružite našemu uspešnemu plavalnemu kolektivu. To enostavno storite tako, da izpolnete pristopno izjavo, ki jo najdete na naslednji povezavi.

Na vrh