Novice

V Rimu Peter v finalu, Sašo z državnim rekordom v polfinalu

V Rimu Peter v finalu, Sašo z državnim rekordom v polfinalu

Na evropskem prvenstvu, ki je potekalo od 10. do 17. avgusta v "večnem mestu" - Rimu, smo imeli triglavani kar dva predstavnika, Saša Boškana in Petra Johna Stevensa.

 

Oba sta potrdila, da sta se na svoj glavni cilj sezone dobro pripravila saj sta (presegla) dosegla svoje cilje. Peter John Stevens se je z najboljšim rezultatom sezone uvrstil v finale na 50 prsno. Apetiti po polfinalnem nastopu, ko se je Peter s 5. časom uvrstil v finale so bili veliki, a žal se Petru v finalu ni izšlo. Dosegel je odlično 8. mesto.

Sašo je nastopal na svojem krstnem evropskem prvenstvu v 50 m bazenu in že na svojem prvem nastopu več kot navdušil. V disciplini 200 prosto, ki velja za eno najbolj konkurenčnih disciplin, se je z novim državnim rekordom (1:48,08 / prejšnji državni rekord je popravil skoraj za sekundo) kot 11. uvrstil v polfinale. Tudi v polfinalu je bil hitrejši od prejšnjega državnega rekorda in osvojil končno 13. mesto. Njegov odličen nastop so opazili tudi na znanem plavalnem portalu (https://swimswam.com/teenager-saso-boskan-breaks-19-year-old-slovenian-record-in-mens-200-fr-148-08/). V daljši disciplini 400 prosto je Sašo prav tako nastopil zelo dobro in osvojil 18. mesto (3:53,42).
 
Po krajšem premoru pa naše plavalce že čakajo priprave na decembrsko svetovno prvenstvo v Avstraliji in zimsko državno prvenstvo.

Luka Berdajs
arhiv novic
Na vrh