Novice

V Zagrebu lov na četveroboj

V Zagrebu lov na četveroboj

Mednarodni miting Arena Zagreb 2024 (9. - 10. 3. 2024) je bil za mladince in kadete zadnja priložnost za uvrstitev v ekipo Slovenije za letošnji Četveroboj, ki bo potekal od 23. do 24. marca v Beogradu.

 

Tudi naši najboljši plavalci v kadetski in mladinski kategoriji so v Zagrebu lovili vstopnice za prihajajoče tekmovanje. Medtem ko je Alina Lozar z dobrim plavanjem na 1500 prosto v Beogradu že bila potnica na Četveroboj, smo si želeli, da se ji pridruži še kdo iz našega kluba. 
Že prvi dan se je z odličnim plavanjem izkazal Tilen Maček (100 prsno - 1:06:92), ki pa je bil žal, zaradi napake na obratu, diskvalificiran. Na popoldanskem "popravnem izpitu" pa mu je v isti disciplini zmanjkalo le 7 stotink. A izkoristil je novo priložnost in se z odličnim nastopom in osebnim rekordom za skoraj 9 sekund uvrstil v disciplini 200 mešano. Naslednji dan mu je z odličnim plavanjem in precejšnjimi popravami osebnih rekordov to uspelo še na 50 in 200 prsno. Prav tako si je že prvi dan Četveroboj priplavala Zoja Šiler Klemenčič v disciplini 800 prosto. V drugem dnevu tekmovanja pa je to uspelo še Emmi Krevs, ki si je mesto priplavala v disciplini 50 hrbtno. Žal pa je za malenkost zmanjkalo Blaži Pajntar v disciplini 100 delfin.
 
Tako se na Četveroboj v Beograd odpravljajo štirje plavalci PK Triglav: Zoja Šiler Klemenčič, Alina Lozar, Emma Krevs in Tilen Maček. ČESTITAMO.
 
Novo priključena člana Klubske selekcije Lara Naglič in Arne Mazi Jamnik sta se predvsem privajala drugačnim zahtevam in pristopu. Medtem, ko sta naša najboljša plavalca Ben Schwietert in Sašo Boškan tekmovanje izkoristila kot dober trening. Ben se je v izločilnih bojih (skinsih) na 50 prosto boril vse do izločitev zadnjih dveh - finala. Sašo se je na 50 in 100 hrbtno uvrstil na 3. mesto.
 
Plavalce Klubske selekcije čakajo konec meseca priprave na Majorki, takoj po pripravah pa tekmovanje v Mariboru oziroma v Eindhovnu. 
 
 
arhiv novic
Na vrh