Novice

Plavalni spektakel Dr. Fig 2024

Plavalni spektakel Dr. Fig 2024

V soboto 20. januarja 2024 smo s skupnimi močmi poskrbeli za pravi plavalni spektakel - 25. Boštjanov Dr. Fig 2024. Na tekmovanju je nastopilo rekordnih 692 plavalcev in plavalk. Poleg večine domačih klubov smo gostili tud plavalke in plavalce iz 6 hrvaških klubov.


Boštjanov Dr. Fig je športni dogodek s kulturno in dobrodelno noto. Posvečen je največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu, Dr. Figu, od leta 2018 pa tudi Boštjanu Pavliču, ki je bil idejni vodja plavalnega spektakla, kot ga poznamo danes.

 

V našem klubu se vsako leto trudimo za spektakularno prireditev. Otvoritev tekmovanja se je začelo z nastopom baletnih plesalk in sinhronih plavalk ter nadaljevala z atraktivno predstavo Franceta Prešerna in Julije nato pa so v soju žarometov potekali še finalni nastopi najboljših plavalcev.

 

Za Plavalni klub Triglav Kranj je nastopilo 75 plavalcev in plavalk. Na zmagovalne stopničke so se uvrstili:

 

Kategorija cicibani:
Aljaž Hribernik: 1. mesto (50m prosto, 50m prsno), 2. mesto (50m hrbtno)

Lenart Cvetko: 2. mesto (50m prsno, 50m delfin)


Kategorija B (ml. dečki/ml. deklice)
Tosha Poredoš Kusterle: 1. mesto (50m delfin), 2. mesto (100m mešano), 3. mesto (50m hrbtno),
Manca Pogačar: 2. mesto (50m prosto), 3. mesto (50m prsno),
Ava Grilc: 2. mesto (50m prsno),
Ožbej Bešter: 1. mesto (50m hrbtno)
Tadej Sečnik: 3. mesto (50m prosto, 100m mešano)
Štafeta 8x50 MIX (Nej Jagodic, Lara Brolih, Matevž Potočnik, Ela Klara Pulko, Jakov Bavdek, Tosha Poredoš
Kusterle, Tadej Sečnik, Manca Pogačar) 1. mesto.


V finalnih nastopih so odlično plavali še: Nej Jagodic, Lara Brolih, Ana Margeta, Ela Klara Pulko, Jakob Bavdek, Benjamin Smrkolj in Mia Bukovac.


Pokale za najboljše v svojih kategorijah so osvojili 1. mesto Aljaž Hribernik (cicibani), 3. mesto Tosha Poredoš Kusterle in Tadej Sečnik v kategoriji B.


V sklopu tekmovanja smo izvedli tudi dobrodelno akcijo v obliki enoletne štipendije Boštjana Pavliča. Štipendija je bila dodeljena najuspešnejši plavalki in plavalcu PK Triglav Kranj v starostni kategoriji deklic oz. dečkov za obdobje enega koledarskega leta. Prejela sta jo Ana Margeta in Nej Jagodic. Poleg Boštjanove štipendije smo organizirali tudi dobrodelno akcijo za Junake 3. nadstropja, za katere smo zbrali sredstva v višini 5300 € in jih na prireditvi simbolično predali predsednici društva Urški Kolenc. Hvala vsem za podporo in pomoč pri organizacije, ter čestitke vsem plavalcem in plavalkam za odlične nastope.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arhiv novic
Na vrh