Novice

24. Boštjanov Dr. Fig

24. Boštjanov Dr. Fig

V soboto 21. januarja 2023 smo s skupnimi močmi pričarali največji plavalni spektakel - 24. Boštjanov Dr. Fig 2023Tekmovalo je več kot 500 plavalcev in plavalk mlajših kategorij starih med 8 in 14 let. Poleg 20 domačih klubov smo gostili tudi 3 klube iz Hrvaške.

 

Boštjanov Dr. Fig je športni dogodek s kulturno in dobrodelno noto. Posvečen je največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu, Dr. Figu, od leta 2018 pa tudi Boštjanu Pavliču, ki je bil idejni vodja plavalnega spektakla, kot ga poznamo danes.

 

V našem klubu se vsako leto trudimo za “spektakularno prireditev”, ki jo je poleg plavalnega tekmovanja spremljala vrsta vzporednih dogodkov. Otvoritev tekmovanja je postregla z atraktivno predstavo Franceta Prešerna in Primčeve Julije, z nastopom najboljših slovenskih sinhronih plavalk, baletnih plesalk, nato pa so v “soju žarometov” potekali še finalni nastopi najboljših plavalcev.

 

Za Plavalni klub Triglav Kranj je nastopilo 65 plavalcev in plavalk.

 

Na zmagovalne stopničke so stopili:

Tosha Poredoš Kusterle 1. mesto na 50 Delfin in 2. mesto na 50 Hrbtno,

Ava Grilc 1. mesto na 50 Prsno,

Ana Margeta 2. mesto na 100 Prsno,

Manca Pogačar 3. mesto na 50 Prsno.

 

V finalnih nastopih so blesteli tudi:

Lara Brolih na 100 Delfin,

Ana Margeta na 100 Mešano,

Manca Pogačar na 50 Prosto,

Tosha Poredoš Kusterle na 50 Prsno in 50 Prosto,

Ela Klara Pulko na 100 Delfin in 100 Mešano,

Matic Sečnik na 100 Delfin in

Arne Mazi Jamnik na 100 Hrbtno.

 

Da je bilo vznemirjenja še več, smo doma zadržali dve zmagi v štafetah:

4x50 Prosto (2 starša in 2 plavalca). Zlato so priplavali: Rok Bavdek, Nejc Maher, Matic Sečnik in Simon Bizjan.

 

8x 50 Prosto MIX (2 dečka, 2 deklici, 2 mlajša dečka in 2 mlajši deklici). Zlato so priplavali: Matic Sečnik, Nejc Maher, Ela Klara Pulko, Ana Margeta, Tadej Sečnik, Jakob Bavdek, Tosha Poredoš Kusterle, Manca Pogačar.

 

V sklopu tekmovanja smo izvedli tudi dobrodelno akcijo v obliki enoletne štipendije Boštjana Pavliča. Štipendija je bila dodeljena najuspešnejši plavalki in plavalcu PK Triglav Kranj v starostni kategoriji deklic oz. dečkov za obdobje enega koledarskega leta. Prejela sta jo Ana Margeta in Arne Mazi Jamnik. Poleg Boštjanove štipendije smo organizirali tudi dobrodelno akcijo za junake tretjega nadstropja, oz. otroke, ki se borijo na hemato-onkološkem oddelku. Zbrali smo sredstva v višini 3.000 € in jih na prireditvi simbolično predali predsednici društva, Urški Kolenc.

 

Hvala vsem za podporo in odlično vzdušje!

 

 

 

arhiv novic
Na vrh