Novice

22. Boštjanov Dr. Fig 2020

22. Boštjanov Dr. Fig 2020

Kranj, 18. 1. 2020 - V soboto 18. januarja 2020 smo s skupnimi močmi poskrbeli za pravi plavalni spektakel - 22. Boštjanov Dr. Fig 2020. Na tekmovanju je nastopalo 511 plavalcev in plavalk, mlajše kategorije, starih med 8 in 14 let. Poleg večine domačih klubov smo gostili tudi tuje plavalke in plavalce iz Avstrije, Hrvaške in Srbije. Poleg tega, da je tekmovanje namenjeno promociji športnih dogodkov za otroke in mladostnike, je povezano tudi s slovenskim kulturnim praznikom, posvečenim največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu, Dr. Figu. Od leta 2018 pa je tekmovanje posvečeno tudi Boštjanu Pavliču, ki je bil idejni vodja plavalnega spektakla, kot ga poznamo danes.

 

V našem klubu se vsako leto trudimo za “spektakularno prireditev”, ki jo je poleg plavalnega tekmovanja spremljala vrsta vzporednih dogodkov. Otvoritvi tekmovanja je postregla z nastopom najboljših slovenskih sinhronih plavalk, baletnih plesalk, nato pa so v “soju žarometov” potekali še finalni nastopi najboljših plavalcev. Ključne trenutke je bilo možno spremljati preko velikega ekrana.

 

Za Plavalni klub Triglav Kranj je nastopilo 70 plavalcev in plavalk. V popoldanska finala sta se uvrstila Sergeja Hribar in Matic Sečnik. Da je bilo vznemirjenja še več, smo izvedli “ekshibicijsko tekmovanje“ v štafeti 4x50 m prosto MIX (2 starša + 2 plavalca). Zmaga je ostala doma v rokah PK Triglav, priplavali so jo: Rok Bavdek, Tomaž Šink, Filip Kustec in Juš Posnjak.

 

V sklopu tekmovanja smo izvedli tudi dobrodelno akcijo v obliki enoletne štipendije Boštjana Pavliča. Štipendija je bila dodeljena najuspešnejši plavalki in plavalcu PK Triglav Kranj v tej starostni kategoriji za obdobje enega koledarskega leta, Sergeji Hribar in Filipu Kustecu. V letošnjem letu smo poleg Boštjanove štipendije organizirali tudi dobrodelno akcijo za našega nekdanjega plavalca Aljoša Habjana, ki je poleti doživel hudo nesrečo in postal tetraplegik. V akciji smo zbrali sredstva v višini 26.500 € in jih na prireditvi simbolično predali staršema Aljoše Habjana. Se vidimo ponovno drugo leto na 23. Boštjanovem Dr. Figu!

 

arhiv novic
Na vrh