Novice

Od Triglavanov najtrofejnejši Nejc Šimenko

Od Triglavanov najtrofejnejši Nejc Šimenko

Na Ravnah je potekal tradicionalni miting, na katerem so plavalci predvsem preizkušali trenutno pripravljenost, saj so se nekateri vrnili z višinskih priprav v Španiji, kadeti in mladinci pa so zaključili priprave na Ravnah.

 

Zagotovo je bil najbolj napet že uvodni troboj, kjer so bili na startu uspešni slovenski plavalci treh generacij na 50 prsno. Z naskokom in novim rekordom mitinga (27,88) je slavil aktualni evropski prvak Damir Dugonjić iz domačega Fužinarja. Koprčan Matjaž Markič, ki napoveduje vrnitev in naskok na normo za evropsko prvenstvo poleti v Berlinu, pa je bil tokrat hitrejši od mladinskega svetovnega prvaka iz kranjskega Triglava Petra Johna Stevensa.

 

Ta je imel težave z zdravjem in nato izpustil nastop na 200 prsno. Takoj za Petrom Johnom se je uvrstil še en Triglavan Nejc Šimenko. Pri dekletih pa si je Stanek Katjuša tako kot Peter John, z osebnim rekordom, priplavala bronasto medaljo.

 

Dugonjić je nato za Srbom Kristianom Lakatosem osvojil še drugo mesto na 200 prsno. Z dobrim plavanjem, 3. mestom in novim osebnim rekordom, pa je nekoliko presenetil Nejc Šimenko, ki pa je v nedeljskem nastopu dosegel še osebni rekord na 100 prsno, osvojil še eno bronasto medaljo in bil tako najuspešnejši Triglavan na mitingu.

 

Miting na Ravnah pa je bil obenem tudi zadnji rok za uvrstitev v reprezentanco Slovenije za četveroboj (Slo:Srb:Hr:Bih), ki bo od 5. do 6. aprila v Beogradu. Barve plavalnega kluba Triglav bodo na reprezentančni akciji zastopali Tina ČelikKatjuša StanekKaja Sajovec, Peter John Stevens in Mitja Bešter.

arhiv novic
Na vrh