Novice

V Kranju uradno slovo Emila Tahiroviča

V Kranju uradno slovo Emila Tahiroviča

7. junij 2014, Kranj - Ob robu plavalnega mitinga v Kranju se je od aktivne športne poti poslovil dolgoletni plavalni reprezentant in olimpijec iz kranjskega Triglava Emil Tahirovič. A tudi v bodoče ostaja v plavanju, saj je začel s trenerskim delom pri novoustanovljenem klubu v Železnikih - Ratitovcu.

 

Med najodmevnejše plavalne sezone pri Tahiroviču sodi leto 2005, ko se je na svetovnem prvenstvu v kanadskem Montrealu kar trikrat zavihtel v finale, skupaj pa je v karieri kar petkrat nastopil v velikem finalu svetovnega prvenstva v 50-metrskih bazenihZ evropskih prvenstev v 25-metrskih bazenih se je dvakrat vrnil z medaljo, najlepši pa je bil finale na prvenstvu leta 2008 na Reki, ko je zmagal Koprčan Matjaž Markič, Tahirovič pa je bil tretji.

Tahirovič je plavalno pot začel v plavalnem klubu Ljubljana, kjer sta ga med drugim trenirala Oliver Mumalo in dolgoletni slovenski selektor Vladimir Čermak, nato pa je 12 let treniral pod vodstvom Ronija Pikca v Triglavu, kjer mu je šest let družbo delal tudi Markič.

Na zadnjem uradnem nastopu so Tahiroviču ob Markiču družbo delali še mladinski svetovni prvak in rekorder na 50 prsno Peter John Stevens ter Nejc Šimenko in Simon Bizjan iz Triglava ter nekdanji sotrpini na treningih v Ljubljani in reprezentanti različnih selekcij Miha Koren, Luka Velikonja in Grega Plevelj. V domiselni koreografiji, kjer so se tekmovalci strnili v eni progi, je seveda zmagal Tahirovič.

"Končal sem izpite na fakulteti, a pred mano je še diploma, kar je eden od ciljev. Ostajam tudi v plavanju, kjer bom skušal kot trener dati nekaj znanja naprej mladim. dolgoročno pa težko povem, kam me bo peljala pot," je o izzivih za naprej povedal 36-letni zdaj že nekdanji plavalec.

arhiv novic
Na vrh