Novice

Ana in Sašo zmagala v Banja Luki

Ana in Sašo zmagala v Banja Luki

Banja Luka, 14. 4. 2019 - V drugem aprilskem koncu tedna so bili naši plavalci zelo dejavni na tekmovanjih po Evropi. Največja skupina je tekmovala v Banja Luki, Miha Vintar in Črt Perme Modrijančič sta plavala s kadetsko reprezentanco v Gradcu, Nace Vovk z mladinsko v Švici in Tina Čelik s člansko v Eindhovnu.

 

V Banja Luki sta si absolutno zmago priplavala Ana Škulj v disciplini 200 m hrbtno in Sašo Boškan v disciplinah 50 m in 100 m hrbtno. Sašo je bil drugi še na 200 m hrbtno in se v vseh razdaljah hrbtne tehnike močno približal mladinski reprezentanci. Ana je bila na 50 m in 100 m hrbtno obakrat druga z osebnima rekordoma. Poleg njiju je Petja Hribar osvojila srebrno na 200 m prosto in 200 m mešano, ter bron na 50 m delfin, Zala Pogačar je bila tretja na 200 m in 400 m mešano, Jaka Čelik pa si je z osebnim rekordom priplaval drugo mesto v disciplini 200 m prsno. 

 
V reprezentančnih ekipah so fantje Črt, Miha in Nace v močnih konkurencah popravljali osebne rekorde, ter tako prikazali planiran napredek pred lovljenjem norm za glavna letošnja tekmovanja. Nekoliko skromneje je na Nizozemskem nastopala Tina, za katero je težko pripravljalno obdobje.
 
Pripravil: Luka Berdajs
arhiv novic
Na vrh