Novice

Ben drugi v Eindhovnu

Ben drugi v Eindhovnu

Štiridnevnega (6. 4. - 9. 4. 2023) mednarodnega tekmovanja v Eindhovnu na Nizozemskem sta se udeležila tudi naša najboljša plavalca Sašo Boškan in Ben Schwietert. Tradicionalno tekmovanje velja za eno najmočnejših v tem obdobju, Sašo in Ben pa sta ga izkoristila za preizkus trenutne pripravljenosti pred nadaljevanjem sezone. 
 
Že prvi dan sta oba nastopila v njuni udarni disciplini 200 prosto. Le malo je zmanjkalo pa bi Ben slavil na "domačih tleh", a kljub temu je zasedel odlično 2. mesto z najhitrejšim izidom sezone (1:49,45). Tudi Sašo se je odlično odrezal in z rezultatom 1:50,92 osvojil 5. mesto. Drugi dan je v vodo skočil le Sašo, ter v disciplini, kjer drži absolutni državni rekord, 50 hrbtno, plaval najhitreje letos (26,68) in zasedel 3. mesto v B finalu. Tretji dan sta oba nastopila na 100 prosto. V popoldanskem finalu je Ben tudi v tej disciplini plaval najhitreje letos (50,10), kar je zadostovalo za 4. mesto. Zadnji dan pa je za še eno 4. mesto poskrbel Sašo na 400 prosto, kjer je prvič letos plaval pod mejo štirih minut (3:59,67).
 
Naše najboljše plavalce v prihodnjem obdobju najprej čaka pripravljalni kamp na Mallorci, nato pa serija tekmovanj v mesecu maju, ter prvi vrhunec sezone MM Kranj in MM Ravne - SLO OPEN 2023.
arhiv novic
Na vrh