Novice

Ben in Sašo zelo hitra že v Berlinu

Ben in Sašo zelo hitra že v Berlinu

Na prvi postaji svetovnih pokalov v Berlinu so nastopili trije naši plavalci: Sašo Boškan, Peter John Stevens in Ben Schwietert. Predvsem Sašo in Ben sta prikazala pričakovano hitre nastope.

 

Berlin je od 21. do 23. oktobra gostil prvo tekmovanje za Svetovni pokal. Tekmovanje je potekalo v zelo močni konkurenci, saj so na tekmovanju nastopili plavalci iz 63 držav, med njimi 13 olimpijskih prvakov, skupaj pa kar 28 nosilcev olimpijskih kolajn, ki so na igrah skupaj zbrali 55 odličij.

 

Naši plavalci so na tekmovanje odpotovali zelo različno pripravljeni, največ smo pričakovali od Bena, po rezultatih s treningov pa tudi od Sašota. Prav Benu se je kot edinemu uspelo uvrstiti v finale paradne discipline 200 prosto z najhitrejšim izidom preteklih sezon 1:44,84 pa je osvojil končno 8. mesto. Sašo je ob štirih nastopih, popravil kar tri osebne rekorde, v disciplini 200 prosto pa se je s časom 1:46,08 močno približal državnemu rekordu Petra Mankoča. Peter John Stevens se je takoj po evropskem prvenstvu v Rimu "preselil" v fitnes in telovadnico, da bi v prvem obdobju predvsem pridobil na moči, zato od njega ni bilo pričakovati vrhunskih dosežkov, a je vse usmerjeno na decembrsko svetovno prvenstvo v Avstraliji.

 

Plavalcem, ki so nastopali v Berlinu, se v torek pridruži še Zala Pogačar, saj odpotujejo na 3-tedenske višinske priprave v Font Romeu.

 

Pripravil: Luka Berdajs

arhiv novic
Na vrh