Novice

Central European Countries Junior Meeting 2017

Central European Countries Junior Meeting 2017

12. 12. 2017, Kranj - Plavalci in plavalke plavalnega kluba Triglav iz Kranja so pretekli vikend sodelovali na reprezentančnem tekmovanju Central European Countries Junior Meeting v mestu Târgoviște v Romuniji.

 

Na tekmovanju so pod zastavo reprezentance nastopili trije plavalci in plavalke našega kluba, ki so se pomerili v konkurenci 6 držav iz Slovenije, Madžarske, Poljske, Romunije, Srbije in Makedonije.

 

Tekmovanja za reprezentanco Slovenije se je udeležilo 19 plavalcev in plavalk Slovenije, pri čemer so Maja Lotrič, Nace Vovk in Tibor Balek Colnar s svojimi nastopi pomembno pripomogli k skupni končni uvrstitvi na četrto mesto.

 

V ekstremno hudi konkurenci plavalcev in plavalk iz Madžarske in Poljske, ki sodijo v sam evropski vrh v tej starostni kategoriji, se je Maji Lotrič uspelo s štafeto 4 x 100 m mešano zavihteti do bronastega odličja. Posamezno je najvišjo uvrstitev dosegla v disciplini 200 m delfin. Uvrstila se je tik pod stopničke na 4. mesto.

 

Bronasto odličje v štafeti 4x100 m mešano

 

Nacetu Vovku je po preboleti bolezni in posledično slabši pripravljenosti uspelo sestaviti odličen nastop v disciplini 100 m hrbtno, kjer je malo zaostal za osebnim rekordom in se uvrstil na odlično 5. mesto.

 

Tibor Balek Colnar je z odličnima nastopoma v disciplinah 100 m delfin in 200 m delfin krepko izboljšal svoja osebna rekorda in se na koncu uvrstil na odlično 6. in 8. mesto ter s tem pomembno prispeval k skupni uvrstitvi reprezentance.

 

Vsem plavalcem in plavalkam čestitamo za odlične dosežke.

 

 

Pripravil:Roni Pikec

arhiv novic
Na vrh