Novice

Dečki in deklice uspeli ubraniti naslov državnih prvakov

Dečki in deklice uspeli ubraniti naslov državnih prvakov

Na letnem državnem prvenstvu za dečke in deklice na Ravnah na Koroškem (21. 7. 2023 – 23. 7. 2023) so Triglavani uspeli ubraniti naslov državnih prvakov iz zimskega državnega prvenstva. Naš klub je nastopil s trinajstimi plavalci in plavalkami. Na prvenstvu je sicer nastopilo 22 klubov, na stopničkah pa sta stala tudi PK Ljubljana z drugim in PK Ilirija s tretjim mestom.

 

V starejši kategoriji je Ela Klara Pulko osvojila drugo mesto na 100m prosto in tretje mesto na 50m in 200m prosto, Ana Margeta pa kljub poškodbi drugo mesto na 50m prsno in tretje mesto na 100m prsno. Arne Mazi Jamnik je osvojil dve odličji, in sicer drugo mesto na 1500m prosto in tretje na 200m prosto.

 

V mlajši kategoriji je Nej Jagodic osvojil drugo mesto na 400m prosto in 1500m prosto ter tretje mesto na 100m delfin, medtem ko je Lara Brolih zasedla drugo mesto na 200m Prosto in 200m ter tretje mesto na 100m hrbtno in 100 m delfin.

 

V štafetah so plavalci in plavalke Plavalnega kluba Triglav Kranj dosegli izjemne uspehe. Ekipa sestavljena iz Lare Brolih, Justine Pike Lapuh, Mete Komelj in Ele Klare Pulko je osvojila prvo mesto v štafeti 4x200m prosto. V rahlo drugačni postavi so Triglavanke slavile tudi v štafeti 4x100m prosto v postavi Lara Brolih, Ana Margeta, Meta Komelj in Ela Klara Pulko. V enaki postavi, a v drugačnem vrstnem redu so slavile tudi v štafeti 4x100m mešano (Meta Komelj, Ana Margeta, Lara Brolih in Ela Klara Pulko).

 

V štafeti 4x50m mešano MIX so plavalci Ela Klara Pulko, Ana Margeta, Matic Sečnik in Nejc Maher osvojili drugo mesto, medtem ko so bili v štafeti 4x200m prosto Arne Mazi Jamnik, Matic Sečnik, Nejc Maher in Nej Jagodic tretji.

 

Osvojeno prvenstvo je zaslužena nagrada za trdo delo in predanost plavanju skozi celotno sezono predvsem pa je Triglavane krasil ekipni duh, ki je ga bilo moč zaznati ob vsakem nastopu naših plavalcev. Iskrene čestitke vsem plavalcem in plavalkam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arhiv novic
Na vrh