Novice

Mladinci kar štirikrat rekordno

Mladinci kar štirikrat rekordno

Kranj, 21. 10. 2020 - Konec preteklega tedna se je v Kranju odvijalo Letno združeno državno prvenstvo za kategorije kadetov, mladincev in članov. Triglavanske barve je v konkurenci 360 plavalcev in plavalk iz 26 slovenskih klubov zastopalo 33 triglavanov in triglavank. Tekmovanje je minilo v znamenju ukrepov proti koronavirusu, a kljub temu je mladincem uspel neverjetni podvig: 4-krat izboljšati državni rekord v mladinski kategoriji.

 

Največja zvezda minulega prvenstva je nedvomno Sašo Boškan, ki mu je uspelo izboljšati rekordno znamko v individualni disciplini 100 m hrbtno. Nov mejnik znaša – 56,24. Poleg rekordov v individualnih disciplinah je bil Sašo zaslužen tudi za rekorde v vseh štafetnih nastopih.

 

Neverjeten uspeh je uspel mladincem v štafetnem plavanju. Sašo Boškan, Nace Vovk, Miha Vintar, Črt Perme Modrijančič in Nik Gladek so po novem lastniki prav vseh mladinskih rekordov v štafetah, ki so na sporedu: 4x100 m prosto, 4x200 m prosto in 4x100 m mešano.

 

V absolutni kategoriji so plavalci in plavalke triglava skupaj osvojili kar 19 odličij. Najuspešnejši med njimi je bil Sašo Boškan z dvema zlatima in dvema srebrnima medaljama, kljub temu, da je še mladinec. Osvajalci odličij so bili še Ben Schwietert, Črt Perme Modrijančič, Nik Gladek, Miha Vintar, Nace Vovk in Jaka Čelik.

 

V mladinski kategoriji, kjer so Triglavani naravnost dominirali napram ostalim klubom, smo osvojili kar 33 odličij (11 x zlato, 6 x srebro, 16 x bron). Na najvišjo stopničko se je Boškanu uspelo zavihteti kar 5-krat. Po eno zlato pa so osvojili še Gladek, Vovk in Vintar. Naslov podprvakov je uspelo osvojiti Črtu Permetu Modrijančiču – 3x, Nacetu Vovku – 2x in Jaku Čeliku – 1x. Na tretjo stopničko se je največkrat zavihtela Zala Pogačar – 4x, Miha Vintar – 3x, Sara Ključanin – 2x in po enkrat še Nik Gladek, Črt Perme Modrijančič, Miha Rijavec in Matjaž Krek Bašelj.

 

V kadetski kategoriji je bil najuspešnejši Rožle Pajntar, ki je po dolgem tekmovalnem premoru zopet osvojil eno zlato in eno srebrno odličje. V kategoriji kadetinj je bila najuspešnejša Neža Zupan z dvema srebrnima in enim bronastim odličjem. Sledili sta ji Zoja Šiler Klemenčič in Marja Maček Sitar, ki sta vsaka osvojili po eno srebrno in eno bronasto odličje. Na koncu pa se je do naslova vice prvakinje uspelo zavihteti še Aji Kavčič.

 

V štafetnih nastopih so triglavani kar 5-krat osvojili naslov državnih prvakov od tega 3-krat z rekordno znamko v mladinskih štafetah in 2-krat v absolutni kategoriji. Naslov vice prvakov so osvojili 4-krat in sicer enkrat v absolutni kategoriji in 3-krat v kadetski. Bronasto odličje so osvojili še 3-krat v mladinski kategoriji in 2-krat v kadetski. Skupaj to pomeni 14 odličij v štafetnem plavanju.

 

Skupno je Triglav na tem prvenstvu osvojil 73 odličij, od tega 19 v absolutni kategoriji, 6 v članski kategoriji, 33 v mladinski kategoriji in 15 v kadetski kategoriji. S štirimi rekordnimi znamkami se naš klub uvršča v sam vrh slovenskih plavalnih klubov. Uspehi so odraz prizadevanja in pridnega dela plavalcev in plavalk ter njihovih trenerjev ob podpori staršev in vodstva kluba.

 

Čestitamo!

 

Pripravil: Roni Pikec

arhiv novic
Na vrh