Novice

Ribin Jesenski pokal 2022

Ribin Jesenski pokal 2022

Konec preteklega tedna, 22.10. - 23.10.2022 v soboto in nedeljo dopoldan, se je odvijal Ribin Jesenski pokal 2022. Na tekmovanju so se pomerili plavalci in plavalke iz vseh slovenskih klubov v vseh starostnih kategorijah.

 

Iz plavalnega kluba Triglav Kranj je barve kluba zastopalo 31 plavalcev in plavalk.


V izredno močni konkurenci skoraj 400-ih plavalcev iz 20 slovenskih klubov in prijateljev iz sosednjih držav so v svojih starostnih kategorijah skupaj osvojili kar 34 odličij. Od tega, 7 zlatih, 11 srebrnih in 16 bronastih.

 

V kategoriji dečkov je največ odličij dosegel Nej Jagodic z dvema srebrnima in enim bronastim. Poleg njega sta se na podium zavihtela še Arne Mazi Jamnik s srebrno in Matic Sečnik z bronasto.

 

V kategoriji kadetinj se je največkrat okitila z zlatim odličjem Lara Naglič, ki je skupno osvojila kar 3 zlata in 2 bronasti odličji. Pri kadetinjah sta se izkazali še Blaža Pajntar z 2 srebrnimi in 2 bronastimi
odličji ter Veronika Savernik z 2 bronastimi odličji. Ema Tereza Pulko pa je bero odličij povečala še za 1 bronasto odličje. Pri kadetih je odlične nastope pokazal Tilen Maček, ki je osvojil 1 zlato in 2 bronasti odličji. Poleg Tilna pa se je na stopničke uspelo zavihteti še Anžetu Jekovcu z osvojenim 2 mestom.

 

V kategoriji mladink je Zoja Šiler Klemenčič dosegla 2 srebrni in eno bronasto odličje. Poleg nje sta se po enkrat na stopničke zavihteli še Lozar Alina z zlato in Aja Kavčič z bronasto medaljo.

 

V absolutni kategoriji je bila pričakovano najuspešnejša Zala Pogačar z 1 zlatim in 2 srebrnima odličjema. Zali sta se na podium pridružile še Neža Zupan in Sara Ključanin s po 1 bronasto medaljo. V absolutni moški kategoriji pa je bil najuspešnejši Miha Vintar 1 zlatim in 1 srebrnim odličjem ter Jure Janhuba z 1 bronastim odličjem.

 

Čestitamo za lep uspeh.

 

Pripravil: Roni Pikec

arhiv novic
Na vrh