Novice

Sašo Boškan osvojil trinajst zlatih odličij

Sašo Boškan osvojil trinajst zlatih odličij

Ravne na Koroškem, 5. 8. 2021 - Konec preteklega tedna se je v Ravnah na Koroškem odvijalo Letno združeno državno prvenstvo za kategorije kadetov, mladincev in članov. Triglavanske barve, je v konkurenci 320 plavalcev in plavalk iz 24 slovenskih klubov, zastopalo 31 triglavanov.

 

Največja zvezda minulega prvenstva je nedvomno Sašo Boškan, saj se mu je uspelo zavihteti na najvišjo stopničko v članski in absolutni kategoriji kar 13-krat. Od tega je osvojil 10 individualnih zlatih odličij in 3 s štafetnimi nastopi. Poleg zlatih pa je dosegel tudi 4 srebrna odličja. Od individualnih nastopov velja posebej izpostaviti nastop na 200 m prosto, kjer se je prvič spustil pod magično mejo 1:50, ter postavil rezultat 1:49,79, ki velja za drugi najboljši izid v Sloveniji vseh časov.

 

V absolutni kategoriji so plavalci in plavalke Triglava skupaj osvojili kar 26 odličij (16 zlatih, 6 srebrnih, 4 bronaste). Kot smo že dejali je bil najuspešnejši Sašo Boškan. Poleg njega pa se je na najvišjo stopničko 4-krat zavihtel Peter John Stevens in se po dolgem času zopet približal svojim najboljšim časom na 50 in 100 m prsno. Poleg Stivija pa se je na najvišjo stopničko še dvakrat zavihtel Ben Schwietert, ki pa je na žalost zaradi zdravstvenih težav moral predčasno prekiniti tekmovanje.

 

V mladinski kategoriji, kjer so triglavani naravnost dominirali napram ostalim klubom so osvojili kar 31 odličij (10 zlatih, 15 srebrnih, 6 bronastih). Na najvišjo stopničko se je Mihu Vintarju uspelo zavihteti 2-krat in poleg tega še doseči naslov vice prvaka 3-krat. Pri mladinkah je bila z naskokom najuspešnejša Zala Pogačar, ki je v individualnih nastopih osvojila 6 odličij in sicer en naslov državne prvakinje in 5 naslovov vice prvakinje. Po 4-krat sta na stopničke stopila še Rožle Pajntar (1x zlata, 2x srebrna in 1x bronasta) in Matjaž Krek Bašelj (1x srebrna in 3x bronasta). Niku Gladku pa je uspelo osvojiti barvno lestvico odličij (1x zlata, 1x srebrna in 1x bronasta), poleg Nika se je Neža Zupan prav tako še 3-krat zavihtela do bronastega odličja. Vsakemu po enkrat je uspelo doseči odličja še Jaku Čeliku naslov državnega prvaka, Sari Ključanin in Marji Maček Sitar naslov vice prvakinj ter Juretu Janhubi bronasto odličje.

 

V kadetski kategoriji je bila z naskokom najuspešnejša Zoja Šiler Klemenčič, ki se je na zmagovalni oder uspela zavihteti kar 4-krat in sicer 1-krat do naslova vice prvakinje in 3-krat do bronastega odličja. Rezultatsko velja izpostaviti napredek v disciplini 200 m mešano, kjer je krepko popravila svoj dosedanji osebni rekord. Poleg Zoje se je na tretjo stopničko uvrstila še Sergeja Hribar.

 

V štafetnih nastopih so triglavani postavili rekordno znamko v disciplini 4x200 m prosto v mladinski kategoriji in sicer v postavi Nik Gladek, Jure Janhuba, Matjaž Krek Bašelj in Miha Vintar. Nova rekordna znamka znaša 7:45,78. Pri tem pa kar 7-krat osvojili naslov državnih prvakov od tega 3-krat v absolutni kategoriji in 4-krat v mladinski kategoriji. Srebro so osvojili 4-krat in sicer enkrat v absolutni kategoriji in 3-krat v kadetski. Skupaj to pomeni kar 11 odličij v štafetnem plavanju.

 

Skupno je Triglav na tem prvenstvu osvojil 65 odličij, od tega 20 v absolutni kategoriji, 10 v članski kategoriji, 31 v mladinski kategoriji in 4 v kadetski kategoriji. Uspehi so odraz prizadevanja in pridnega dela plavalcev in plavalk ter njihovih trenerjev ob podpori staršev in vodstva kluba.

 

Čestitamo!

 

Pripravil: Roni Pikec

 

arhiv novic
Na vrh