Novice

Svetovni pokal v Budimpešti

Svetovni pokal v Budimpešti

Zadnja postaja letošnjih svetovnih pokalov je bila Budimpešta. Štartna lista je obetala najmočnejši del svetovnih pokalov, nastopili so plavalci in plavalke iz 53 držav, med njimi večina najboljših. Plavalci so svojo kvaliteto hitro potrdili tudi v bazenu, saj smo videli kar dva nova svetovna rekorda, ter obilo novih rekordov svetovnih prvenstev. 
 
Na tekmovanju sta nastopila naša najboljša plavalca Sašo Boškan in Ben Schwietert, vsak pa sta zastopala "barve" svoje države. Sašo je nastopil v štirih disciplinah 100, 200 in 400 prosto, ter 50 hrbtno, Ben pa v treh, 50, 100 in 200 prosto.
 
Najvišje sta se naša plavalca zavihtela na 12. mesto - Sašo na 400 prosto, ter 19. mesto Ben na 200 prosto. Oba plavalca sta prikazala dober nivo pripravljenosti za ta del sezone, Ben pa je svoje dosežke iz Berlina celo izboljšal. 
 
Sašo že v torek odpotuje na višinske priprave v Font Romeu, medtem ko se bo Ben do Rotterdama pripravljal v domačem bazenu. Naslednji test sledi na domačem Špelinem in Vesninem memorialu 18. in 19. novembra. 
 
 
arhiv novic
Na vrh