Novice

Tina in Sašo na evropskem prvenstvu v Beogradu

Tina in Sašo na evropskem prvenstvu v Beogradu

V srbski prestolnici je od 17. do 23. junija potekalo Evropsko prvenstvo v plavanju, na katerem sta nastopala tudi naša plavalca Tina Čelik in Sašo Boškan.
 
Že prvi dan prvenstva je Sašo odlično otvoril prvenstvo, ter s štafeto 4x200 prosto osvojil odlično 9. mesto, fantom pa je le malo zmanjkalo za uvrstitev v finale.
 
Tina je svoje nastope začela v paradni disciplini 100 prsno in navdušila z dopoldanskim nastopom, ter se z 8. časom uvrstila v svoj prvi polfinale v članski konkurenci. Žal se ji polfinalni nastop ni posrečil, a je vseeno osvojila odlíčno 15. mesto, za finalom pa zaostala le 2 desetinki.
 
Sašo je četri dan tekmovanja ob bučni podpori navijačev, ki so z avtobusom prišli bodrit naše plavalce, nastopil v svoji paradni disciplini 200 prosto. V polfinale se je uvrstil s 16. časom, v popoldanskem plavanju, pa svoj nastop še stopnjeval in končal na odličnem 14. mestu.
 
Naslednji dan je Tina nastopila še v disciplini 50 prsno, ter si z osebnim rekordom, priplavala še drugi polfinalni nastop. Tudi v polfinalu je nastopila odlično in osvojila 11. mesto.
 
V istem finalnem dnevu pa je nastopil tudi Sašo v štafeti 4x200 prosto MIX, ki se je borila celo za medaljo. Prav v prvi predaji je odlično plaval naš plavalec, ki je predal celo na prvem mestu. Na žalost je štafeti na koncu zmanjkalo malo moči in so osvojili odlično 4. mesto.
 
Sašo Boškan si je s svojimi nastopi na EP priplaval tudi vozovnico za prihajajoče olimpijske igre v Parizu 2024, Tina Čelik pa je dokazala, da se lahko bori z najboljšimi plavalci na najvišji ravni. ČESTITAMO!!!
 
 
 
 
arhiv novic
Na vrh