Novice

Zimsko mladinsko in kadetsko državno prvenstvo v Mariboru

Zimsko mladinsko in kadetsko državno prvenstvo v Mariboru

Plavalci Plavalnega kluba Triglav Kranj so na državnem prvenstvu Slovenije za mladince in kadete (2. 2. - 4. 2. 2024), ki je potekalo v Mariboru, kljub okrnjeni zasedbi, dosegli 11 odličij, od tega 3 zlate, 5 srebrnih in 3 bronasta.


V individualnih nastopih je največ uspeha dosegla Zoja Šiler Klemenčič, ki je v mladinski kategoriji osvojila po eno zlato (1500m prosto) in srebrno (800m prosto) odličje. Poleg Zoje se je na najvišjo stopničko zavihtela tudi Emma Krevs (50m hrbtno). Ob Zoji pa je v obeh disciplinah stala tudi Alina Lozar, ki je tako osvojila srebrno (1500m prosto) in bronasto (800m prosto) odličje.

 

V štafetnih nastopih so Triglavani osvojili eno srebrno in dve bronasti odličji v kadetski kategoriji. Srebrno medaljo so osvojili v štafeti 4x100m mešano Ženske (Emma Krevs, Maša Camlek, Blaža Pajntar, Lara Naglič), v enaki postavi so dekleta osvojila še bronasto odličje v štafeti 4x100m Prosto. Še eno bronasto odličje pa so kadeti in kadetinje osvojili v štafeti 4x100m mešano MIX v postavi Emma Krevs, Leon Zafošnik Potočnik, Blaža Pajntar in Matic Sečnik.

 

Poleg nosilcev odličij je potrebno pohvaliti Laro Naglič, ki je po dolgem vendar uspešnem okrevanju pokazala izjemen napredek in nekajkrat ostala tik pod stopničkami. Poleg nje velja pohvaliti tudi Leona Potočnik Zafošnika, ki je z izjemnim rezultatskim preskokom pravtako ostal tik pod stopničkami, vendar pa je s tem dokazal, da gre za izredno konkurenčnega plavalca v svoji kategoriji. 

 

Pripravil: Roni Pikec

arhiv novic
Na vrh