Novice

Zoja dvakrat zlata v Ptuju

Zoja dvakrat zlata v Ptuju

20. 5. 2019, Kranj - Konec preteklega tedna v soboto, 18. 5. 2019 se je odvijal 5. Razvojni pokal – Pokal Terme Ptuj 2019. Na tekmovanju so se pomerili plavalci in plavalke iz vseh slovenskih klubov v kategoriji dečkov in deklic ter mlajših dečkov in deklic. Iz Plavalnega kluba Triglav Kranj je barve kluba zastopalo 26 plavalcev in plavalk, 15 deklic in 11 dečkov.


V izredno močni konkurenci skoraj 400-ih plavalcev je največji uspeh v svoji starostni kategoriji dosegla Zoja Šiler Klemenčič, ki se je na najvišjo stopničko zavihtela kar dvakrat v disciplinah 200 m prsno in 400 m mešano in s tem osvojila dve zlati odličji. Poleg Zoje se je na stopničke v svoji starostni kategoriji kar trikrat zavihtela Blaža Pajntar in osvojila srebrno odličje v discipline 100 m prosto ter dve bronasti odličji v disciplinah 50 m hrbtno in 200 m prsno. 

 

Pri fantih se je najvišje uspelo uvrstiti Tilnu Mačku, ki je v disciplini 200 m prsno osvojil drugo mesto in si s tem priboril srebrno odličje v svoji kategoriji. Poleg Tilna pa se je prvič v svoji karieri uspelo zavihteti na stopničke še Niku Kosmaču, ki je v disciplini 200 m prsno osvojil bronasto odličje.


V štafetnih nastopih pa so se najbolj izkazale mlajše deklice, ki so v disciplini 4x50 m mešano osvojile bronasto odličje v postavi Blaža Pajntar, Živa Terdič, Maja Maletić in Lara Naglič. Triglav je tako po zaslugi plavalcev in plavalk osvojil kar 8 odličij.

 

Čestitamo za lep uspeh.

 

Pripravil: Roni Pikec

arhiv novic
Na vrh